Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایمان ربیعی- دولت در اولین اقدام خود در طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها به طور متغیر برای هر فرد مبالغ ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی را به حساب دهکهای اول تا نهم جامعه واریز کرد که البته این مبالغ برای مدتی در حساب سرپرستان خانوار مسدود خواهد ماند.

بیشتر بخوانید:

یارانه‌ها یک کاسه شد/ جاماندگان از یارانه چه باید بکنند؟

چطور بفهمیم در کدام دهک قرار داریم؟/ با این شماره تماس بگیرید

بر اساس اظهارات داریوش ابوحمزه، معاون رفاه اجتماعی وزارت کار، مبالغ مربوط به یارانه جدید روز گذشته به حساب ۷۶ میلیون نفری که از قبل یارانه می‌گرفتند، واریز شد و فقط دهک دهم درآمدی از فهرست یارانه‌بگیران حذف شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واریز مبالغ به حساب افراد واکنش‌های متعددی را در پی داشته است و بسیاری از افراد به عدم مشمول شدن خود معترض هستند.
مشاهدات میدانی و پیام‌های مخاطبان حاکی از آن است که برخی از افرادی که وضعیت درآمدی نسبتاً متوسطی دارند و پیش از این هم یارانه دریافت می‌کردند، در دهک دهم قرار گرفته و از فهرست یارانه‌بگیران حذف شده‌اند. با وجود اینکه دولت پایگاهی برای بررسی اعتراض افراد تدارک دیده اما سؤالی که اکنون مطرح می‌شود این است که دولت چگونه و بر چه اساسی دهک‌های جامعه را مشخص کرده است؟

پایگاه نیمه‌کاره اطلاعات رفاه ایرانیان و دهک بندی افراد جامعه

اظهارات مسئولان تیم اقتصادی دولت سیزدهم حکایت از آن دارد که دهک‌بندی افراد جامعه براساس داده‌های موجود در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان صورت گرفته است؛ این درحالی است که بنابر اظهار نظر معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این سامانه به صورت ۱۰۰درصد تکمیل نشده است و هنوز ۵ درصد تا تکمیل آن باقی مانده است اما برخی کارشناسان دولت الکترونیک اعتقاد دارند که اطلاعات این سامانه هم ناقص بوده و هم اینکه از سال ۱۳۹۹ تاکنون بروزرسانی نشده است.

حسین میرزایی، کارشناس رفاه و دولت الکترونیک در همین زمینه می‌گوید: «از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون، داده‌های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، هم به دلایل داخلی وزارت رفاه و هم به دلیل بیرونی و نبود عزم در دستگاه‌های اجرایی مختلف که اطلاعات در اختیار قرار ندادند، متاسفانه بروزرسانی نشده است. اولین موضوعی که به آقای رئیسی مطرح کردیم، پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان بود. یعنی اگر دولت می‌خواهد براساس حکمرانی داده محور جلو برود باید پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان را به روز کند، ولی از آن موقع تا الان هیچ اتفاقی نیفتاده است.»

«مسکن» در دهک‌بندی‌ها دخیل نشده است

از سوی دیگر، بنا بر صحبت‌های معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد، دهک‌بندی براساس میزان دارایی افراد نظیر خودرو، حساب بانکی و خرج و مخارج (تراکنش‌های بانکی) صورت گرفته است، البته سازوکار دقیق دهک‌بندی از سوی این مقام مسئول و سایر اعضای تیم دولت عنوان نشده است. بنا بر صحبت‌های معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد، «مسکن» با وجود اینکه تأثیر به‌سزایی در هزینه‌کرد خانوارهای کشور دارد، نقشی در دهک‌بندی‌ها نداشته است که این امر به احتمال زیاد ریشه در عدم همکاری سازمان ثبت اسناد در تکمیل پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان است و به همین دلیل مشخص نیست که دولت در دهک‌بندی‌های صورت گرفته، هزینه‌های یک فرد مستاجر در مقایسه با فرد مالک چندین منزل مسکونی را در نظر گرفته است یا خیر؟

علاوه بر این مشاهدات نشان می‌دهد یارانه جدید به خانوارهایی که ۲ فرد شاغل در آن وجود دارند، پرداخت نشده است. در واقع در بسیاری از خانوارها مرد و زن در کنار یکدیگر در حال فعالیت هستند و به دلیل عدم مالک بودن بخشی از درآمدهای آنان به پرداخت اجاره‌بها تخصیص پیدا می‌کند این درحالی است که با فرض حقوق ۶ میلیونی، افراد متاهل به صورت مجموع ۱۲ میلیون تومان در ماه درآمد داشته‌اند اما در حداقل‌ترین حالت ممکن، ماهانه ۲ میلیون تومان در تهران اجاره پرداخت می‌کنند.

مسئله بعدی به افراد مجرد شاغل خانوار مربوط می شود، آمارها از افزایش سن ازدواج در کشور حکایت دارد و بررسی واحدهای دولتی و خصوصی حکایت از افراد مجردی است که به دلایل مختلف حاضر به ازدواج نیستند.
با این شرایط، یارانه افراد مجرد در اختیار سرپرست خانوار که عمدتاً پدر خانواده است قرار می‌گیرد اما به دلیل اینکه مجموع درآمد این خانوار نیز بیش از ۱۲ میلیون تومان است یا در دهک‌های بالا قرار گرفته از دریافت یارانه محروم شده است، این درحالی بوده که بخشی از افراد مجرد با کار و پس انداز به دنبال مهیا کردن شرایطی برای آغاز زندگی خود هستند و این مسئله عموماً ارتباطی به تأمین معیشت خانوار ندارد.

وام‌های دریافتی که به عنوان درآمد ثبت می‌شوند!

نکته بعدی به وام‌های دریافتی توسط افراد مربوط می شود، گزارشات مردمی حکایت از این دارد که بخشی از مردم تسهیلاتی را از شبکه بانکی کشور دریافت کرده‌اند و مبالغ در حساب‌های آن‌ها موجود بوده است؛ این درحالی است که در حال بازپرداخت آن تسهیلات هستند و نمی‌توان وام‌های بانکی که در اصل نوعی بدهی هستند را درآمد در نظر گرفت.
آنچه مشخص است سامانه رفاه ایرانیان به مسئله مجرد بودن افراد، شاغل بودن زن و شوهر، املاک ثبتی و غیره احاطه کافی نداشته است و هرچند نمی‌توان تفسیر دقیقی از نحوه حذف افراد ارائه کرد با این وجود شواهد و گزارشات مردم این موارد را تأیید می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین، باید منتظر ماند تا دولت به شکل دقیق نحوه دهک بندی افراد را اعلام کند، هر چند دولت ابتدا باید نواقص موجود در پایگاه رفاه ایرانیان را مرتفع می‌کرد و در نهایت دهک بندی جدید از افراد جامعه ارائه می‌داد. در صورتی که دولت به دنبال برطرف کردن تناقصات مطرح شده نباشد ماجرای عدم تخصیص سهام عدالت به ۲۰ میلیون نفر از افراد جامعه به شکل دیگری تکرار خواهد شد.

۲۲۳۲۲۳

کد خبر 1630403

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: هدفمندسازی یارانه ها یارانه توزیع نقدی یارانه حذف یارانه سیدابراهیم رئیسی دولت سیزدهم پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان افراد جامعه افراد مجرد دهک بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۶۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: ایرانیانی که نگران تردد خود به ایران هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد، از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند

به گزارش صدی ایران، نشست شورای هماهنگی روسای کارگروه‌های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به ریاست امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و جانشین رییس جمهور در شورایعالی ایرانیان و با حضور دبیران کارگروه‌ها و نمایندگان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذیربط و همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عصر امروز چهارشنبه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد. 

در ابتدای این نشست دبیران کارگروه‌های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور گزارش اقدامات و پیگیری‌های خود برای اجرای مصوبات قبلی و اهداف و برنامه‌های آتی را ارائه کردند.

امیرعبداللهیان ضمن پاسداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری و گرامیداشت روز معلم، از تلاش‌های وحید جلال زاده و مجلس شورای اسلامی برای نهایی کردن لایحه قانون حمایت از ایرانیان خارج از کشور و آماده سازی آن برای طرح در صحن مجلس قدردانی کرد.

امیرعبداللهیان با بیان این که رفع مشکلات و پیگیری حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت و تاکیدات مستمر رئیس جمهور است، بر اهمیت برقراری ارتباط دوسویه با ایرانیان خارج از کشور از جمله از طریق رسانه دیجیتال تاکید کرد.

جانشین رییس جمهور در شورای عالی ایرانیان در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر درایت و تصمیم اقتدار آمیز مقام معظم رهبری در تامین حداکثری امنیت ملی گفت: "عملیات غرور آفرین وعده صادق که در چارچوب دفاع مشروع انجام شد، موجب احساس غرور و همبستگی هموطنان ایرانی و ایرانیان خارج از کشور شد و فرصت مطلوبی برای همدلی آحاد ایرانیان در اقصی نقاط جهان فراهم آورده است.

وزیر امور خارجه کشورمان استقبال گسترده هموطنان در تردد وسیع ایرانیان به کشور را نتیجه هماهنگی خوب اعضای شورایعالی ایرانیان و دستگاه‌های مرتبط خواند.

وزیر امور خارجه گفت: ایرانیان معدودی که احیانا تحت تاثیر فضا سازی رسانه‌های معاند نگران تردد خود به ایران هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند.

وزیر خارجه کشورمان با تشکر از توجه رییس مجلس، نمایندگان، کمیسیون امنیت ملی و فراکسیون ایرانیان خارج از کشور، تصویب قانون جامع حمایت از ایرانیان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی را اقدامی راهبردی، مهم و قریب الوقوع دانست.

وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تقدیر از جدیت وزارت امور خارجه در رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور، اظهار داشت مجلس شورای اسلامی در حمایت از ایرانیان خارج از کشور مصمم است.

دبیران کارگروه‌های شورایعالی امور ایرانیان نیز گزارش اقدامات و برنامه پیش روی خود را تشریح کردند.

بیگدلی معاون امور مجلس، ایرانیان و کنسولی وزارت خارجه و سهرابی دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور هدف این نشست را تعیین محور‌های نشست آتی شورایعالی ایرانیان خارج کشور به ریاست رئیس جمهور عنوان کردند.

دیگر خبرها

  • برنامه جدید دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ
  • امیرعبداللهیان: ایرانیانی که نگران تردد خود به ایران هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد، از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند
  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟
  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • پول‌ های زیر فرش/ پردرآمدترین مشاغل خانگی کدام‌اند؟
  • وزیر تعاون: بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند
  • بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند | توضیحات وزیر کار درباره لایحه جامع اشتغال
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند